Jag var verkligen trött igår må ni tro, det kändes så skönt att vara slut i kroppen och knoppen! Jag orkade inte ens blogga, och då är jag trött!
 
Farmor och Kjell kom och hämtade mig runt tio på förmiddagen och vi körde till Älmhult. När Kjell var i byggaffären så gick jag och farmor på IKEA fynd. Jag köpte tre krukor man kan hänga på balkongen, en av var färg de hade: gul, grön och rosa! Jag köpte även nytt underlakan till min säng och en stooor ljuslykta i grönt! Kände mig super nöjd!
 
Vi gick in på IKEA och åt lunch, köttbullar med potatis och sås blev det för min del. Till kaffet åt jag en halv mini-cupcake med flädersmak, satt inte fel alls. När vi var färdigfikade gick jag och farmor rundor i varuhuset och det införskaffades mer roligheter.
 
Jag köpte förvarningsburkar till köket där jag ska ha socker, mjöl och flingor. De var helt perfekta till det, upptäckte jag när jag kom hem, för man fick plats med ett helt paket mjöl/socker i de stora och ett paket flingor i de mindre. Tummen upp för ett lyckat köp!
 
Vi gick vidare och jag hittade fina plastblommor som jag ska ha i krukorna på balkongen, de är super snygga och väldigt fluffiga. Jag struntar i om det inte är äkta, det ska se fint ut. Jag har en blomlåda och där ska jag ha riktiga blommor, sak samma om de i hängkrukorna är fejkade.
 
När vi betalt köpte jag lite kanelbullar som vi skulle ha med upp till farmor och Kjell. Vi gick inom WILLYS där jag träffade min underbara snäcka♥ som var där med Ingeman och handlade. Kändes så skönt att få krama om henne! ♥
 
Efter shoppandet åkte vi till byn igen, vi gick inom i den affären bredvid ICA där de säljer gammalt och nytt. Av ren slump hittade jag ett par super snygga sandaler med remmar och dragkedja, precis sådana jag skulle vilja köpa nu till våren och sommaren. Jag tänkte att "dem kan jag inte ha" men provade dem och de satt perfekt! Jag blev så glad!! De var hela och fina, inga slitage eller något och kostade bara 50:- att köpa. Så jag blev med skor också igår, nice, very nice!
 
Vi åkte upp till farmor och Kjell och drack kaffe och fikade kanelbullar ute på deras altan. Jag bara njöt av solen och att få umgås med min kära familj. Sedan pratade jag med Kjell om vad det skulle kosta om man skulle köpa och måla om insidan av balkongen, min är inte så fin nämligen. Och det skulle gå på runt 500-600:- trodde han så jag frågde farmor om man kan sy något skynke och fästa längst med insidan av balkongen för att fräscha till det. Och det går ju utmärkt!
 
Vi for ner i källaren där jag letade fram vitt tyg, jag fick tag på blått tyg också för att kunna sy nya kuddfordral till kuddarna jag fick av farmor och vi packade med hennes symaskin och for hem till mig! Ja, vi plockade upp lilla Maja hemma hos mamma och Peter först, hon ska ju också komma hem!
 
Farmor hjälpte mig att mäta, klippa och visa hur jag skulle vika när jag ska sy. Sedan kramade hon om mig och tackade för en trevlig dag. Jag satte genast igång med att sy och fixa, och jag blev klar och fick upp mina skynken runt insidan av balkongen! Jag sydde mina kuddfordral också, ska ha dem på balkongen så man kan sita bekvämt där ute när man njuter av vädret. Plus att det ser mycket mysigare ut också.
 
Med skynkena på plats satte jag tillbaka borden igen, lade kuddarna på plats, monterade ihop min stora ljuslykta och satte och tände ljus i den och bar ut och till sist hängde jag upp mina fina krukor med blommorna i. Hela balkongen blev tusen gånger mysigare och trevligare nu och jag känner mig stolt över att det är JAG som har fixat det, att det är JAG som har sytt och donat. En liten klapp på axeln ska jag bannimej ha!
 
När vi var i farmors källare tog hon fram en gigantisk matta som hon har vävt, om jag ville ha den fick jag den annars skulle den kastas. Jag tyckte den var fin, den passar i mitt vardagsrum där jag ändå vill ha en matta och det är roligt att ha något som hon har gjort. Det enda som skulle göras på den var att knyta alla fransarna.. Shit. Envishet mina vänner, ENVISHET! Jag tog med mattan hem och knöt alla fransarna på den och klippte av dem i den längden jag ville ha. Blev super nöjd men det var inte det roligaste jag gjort. Fyra trådar, knyt och dra år, fyra trådar, knyt och dra åt.. Men jag ville få det gjort och nu är det klart!
 
 
Så som ni kanske kan förstå kände jag mig lite trött igår, men jag är så nöjd! Jag köper in och fixar och återbrukar saker och gör mitt hem mer och mer så som jag vill ha det, jag fixar och donar och ändrar och flyttar rundor för att få det så som jag vill ha det. Jag trivs mer och mer här hemma och nu när balkongen är så fin med så trivs jag där ute också! Och imorgon kommer blommorna i blomlådan och då är det fixat och klart!
 
Idag har jag bara njutit ute på balkongen, glassat i solen och druckit kaffe. Dagar som dessa när man känner sig riktigt nöjd över livet ska man passa på att bara njuta rakt av! Känns wonderful!
 
Här kommer en bildbomb på hur allt blivit hitills, som sagt ska det i levande *host host* blommor i blomlådan, så försök förbise det. Kommer bilder imorgon också är det är fixat!
 
 
Ha en underbar måndag alla fina människor!
 
 
 
Idag har jag varit på kulturfestival i Broby kyrka med mamma och Peter. Det var väldigt mysigt att vara där tycker jag, mycket vackert.
 
Vi tittade på alla fina tavlor och vävnader som olika konstnärer har gjort, fantastiskt hur folk kan lyckas skapa så vackra saker med färg och pensel, eller tyg och garn.
 
Vi lyssnade sedan på de olika konstnärerna som berättade lite om sina konstverk, vi fick lyssna på mycket vacker sång och efter ett tag hade vi en liten paus där vi drack kaffe och minglade med alla som var där, många trevliga människor måste jag säga.
 
När vi skulle sätta oss igen fick alla en varsin sten med sig. Senare i predikan skulle alla gå fram och lägga stenen och bygga ett altare tillsammans, det blev verkligen vackert och tanken och berättandet bakom detta var en tankeställare. Kändes mysigt att vara en del av att bygga det altaret, samt att de använde just det vid nattvarden.
 
Den blivande ärkebiskopen Antje var där och predikade, samtalade med stadsbor från Broby. Det är en väldigt klok och vis kvinna och man ville inte sluta lyssna på henne när hon pratade. Hon satte många tankar i huvudet på en måste jag erkänna.
 
Och jag måste erkänna att det känns lite roligt att hon gav mig nattvarden, hon gav mig oblatet. Jag fick också hennes velsignelse, det känns en smula speciellt för hon är ju inte vem som helst.
 
 
Efter allt trevligt på festivalen åkte jag med mamma och Peter hem och åt middag/kvällsmat med dem. Vicke, Tom och Benjamin var där så jag busade lite med fjompen och pratade med underbara Vicke om lite allt möjligt. Och det roligaste av allt är att inte folk lägger märke till att jag inte har glasögon på mig, haha, de var ju så stora och tog upp halva ansiktet och ändå märkte de inte att de inte fanns där. Men lika glad för det är jag :)
 
Nu är jag hemma och ska se en film innan jag ska sova, imorgon kommer farmor och Kjell och hämtar mig och så åker vi till IKEA!
 
 
Glöm nu inte att ni ska ställa fram klockan inatt!!
 
Jag vet inte om min mobil har det inställt och gör det av sig självt eller om jag måste göra det, men jag ställer klockan en timme tidigare än vad jag hade planerat så kan jag omöjligt försova mig i alla fall!
 
Natti på er!
 
 
 
 
Idag har det hänt en hel del roligheter, även om man blev lite fattigare på kuppen! Men det var det verkligen värt för min trivsels skull!
 
Allt började med ett inlägg på Facebook av mamma där hon skrev att de kanske skulle köra en sväng. Direkt var jag och Vicke där och kommenterade och tyckte att vi kunde åka till IKEA. Och så fick det också bli!
 
Vi plockade upp Vicke och Banjamin i Killeberg och så åkte vi till IKEA! Vi började med fyndet men där fanns inget som jag fastnade super mycket för, förutom några krukor man kunde hänga om man ville. Men jag hade andra planer och mål i sikte så jag skippade dem.
 
Vi gick sedan in och åt god lunch på deras restaurang! Mamma och Peter bjöd oss allihopa och jag tog köttbullar med sås och potatis, mummelimumma för lilla magen.
 
Vi gick vidare och jag plockade på mig två lådor som ska vara till hyllan och sedan plockade jag hyllan. Det är en exakt likadan som den jag köpt för ett litet tag sedan, men den passar sååå bra här hemma enligt mig. Men det ska bara vara två lådor på den och varför får ni se på bilderna här nere sen ;)
 
Vi gick sedan i lite andra affärer, bland annat djuraffären där jag köpte en tuggsko till Maja. Hon älskar ju dem och ibland får man skämma bort henne lite extra tycker jag. Så vi handlade lite till och sedan körde vi bort och lämnade Vicke på hennes jobb. Efter det mötte vi upp Tom och vinkade hej då till lilla Benjamin.
 
Jag följde med mamma och Peter hem och åt en super god baguette till middag där. Drack lite kaffe och satt och pratade och efter det gick jag och lilla Maja hem.
 
Totte kom bort ett tag efter och hjälpte mig att skruva ihop min hylla, miljoners tack för hjälpen älskade bror! ♥ Och när han skruvade ihop den gick jag upp med mina två flyttlådor med grejer till förrådet på vinden, så slapp jag dem här i vardagsrummet att störa mig på. Han stannade ett bra tag efter innan Tony kom och plockade upp honom.
 
 
Så nu är min nya hylla på plats, jag har satt dit alla prydnader jag ville ha, bland annat den super fina lyktan jag fick av lilla Benjamin i julklapp. Och jag är jävligt nöjd om jag nu får säga så! Och det blev skit bra med bara två lådor längst ner, behöver inte vara fyra som vid min TV, jag ville ha det så här som jag har det nu.
 
Nu ska jag och Maja mysa lite innan det är dags att sova, känner mig lite matt efter en helt underbar dag och dessutom har jag lite tandvärk som gör mig en smula gnällig.
 
Tack alla inblandade för en underbar dag, det känns skönt att ha en sådan fantastisk familj ♥