Dagen har gått ganska fort faktiskt. Jag har sprungit upp och ner i källaren för att fylla på med ved i pannan och nu står det på ungefär 26 plusgrader här inne. Det känns helt ok!

 

Till frukost idag så åt jag något väldigt gott som man inte äter så värst ofta; kalla våfflor med smör och socker! Inte det nyttigaste här i världen, men det är verkligen så gott.

 

Annars under dagen har jag suttit en del vid datorn och spelat på king.com och tog medalj i det nya spelet som de har där. Jag pratade med underbara Becca i en timme och imorgon kommer hon nog upp hit en runda och hälsar på i några timmar. Hoppas verkligen på det :)

 

Till middag blev det varma mackor med farmors hemmagjorda svampstuvning och till det hade jag en sallad med räkor i. Det satt verkligen bra i magen och nu är jag så mätt så att jag nästan skulle kunna rulla fram, haha ;)

 

Idag när jag skulle lyfta några vedträn så kände jag att det fortfarande gör väldigt ont i vänster hand där jag skar mig på glaset. Jag smörjer det ibland för att ärret ska bli så litet och så fint som möjligt, men det gör ändå ont när jag ska greppa om saker. Hoppas det släpper snart.

 

Just nu har jag kollat på filmen ”Upp” som är väldigt bra. Jag såg den med Vicke när den var ny, men jag kunde inte låta bli att se den ikväll. Den är rolig och sorgsen på samma gång. När jag varit nere och slängt in mer ved i pannan (sista gången för idag) ska jag kolla på några avsnitt ”Harper´s island” tror jag, eller ska jag kolla på en film som också var väldigt längesedan man såg: ”Svanprinsessan”.

 

Ni andra får i vilket fall som helst ha en bra kväll, jag ska gosa ner mig i soffan och se film och sedan blir det att lägga sig i tid. Måste kolla om några katter vill in eller ut med annars blir de olyckliga på mig :)

 

Gösta gosar i soffan


Hulliganen tvättar Gösta

 

Min hand som ser rätt fin ut nu men som gör ont

God morgon!! Här sitter jag med en kopp te och har precis varit ute och lyssnat på alla fåglarna som kvittrar och sjunger så fint för mig. Solen är framme och lyser upp det vackra landskapet runt mig och just nu känns det som att detta kommer bli en helt underbar dag!!

 

Jag ska snart ner och sätta fyr i pannan, är väl lika bra att göra det redan nu så slipper jag vänta tills ikväll och gå och lägga mig sent. Ska bära in lite mer småved så att jag kan elda på lite i vedspisen i köket; det är både varmt, behagligt och väldigt mysigt.

 

Jag har kommit fram till att det är väldigt bra att jag inte är mörkrädd. Då hade jag verkligen inte kunnat vara här uppe, mitt ute i skogen, i ett stort hus alldeles ensam. Alla hus, speciellt gamla, låter. Det är bara så och det kommer man inte ifrån. Det knackar till det knäpper och det låter som att någon drar bort en bräda här eller där. Men jag vet precis hur det ska låta i farmors hus och känner igen alla ljud så jag är inte så värst orolig.

 

Mamma har ju faktiskt rätt i en sak. Det är betydligt mer riskfyllt att gå hem genom Lönsboda på natten än vad det är att bo mitt ute i skogen. Så har jag aldrig tänkt på det förr. Jag har inga som helst problem med att springa rundor i Lönsboda när det är natt, vardag som helg. Men jag skulle inte gärna ta en skogspromenad mitt i natten. Och det är inte för att jag är rädd för att någon ska komma och mörda mig eller något sådant, jag menar hallå? Hur stor är den risken att en psykopatisk mördare skulle stå i skogen och vänta på mig liksom? Det jag är ”rädd” för är att stöta på en älg eller ett vildsvin eller liknande som går till attack. Jag vet också att det inte är så vanligt att man stöter på dem för att de springer iväg innan man hinner fatta att de ens var där, men jag skulle verkligen inte vilja möta en arg älg eller komma mellan ett vildsvin och hennes kultingar. NO WAY!

 

Jag tycker faktiskt att det är väldigt mysigt att vara ute i skogen. Visst, under vintern måste man skotta en jäkla massa och sådant och under sommaren ska gräset klippas och i regel finns det en hel del knott på sommaren ute i skogen. Men ändå. Det är så fint att kunna gå ut på morgonen och lyssna på fåglarna eller stå i köket och kika ut och se rådjuren på åkern eller nere vid träden. Det är så himla mysigt så det är knappt inte sant. Alla borde få uppleva detta någon gång i sitt liv tycker jag.

 

Nä, nu har jag inte tid (eller jo det har jag ju egentligen) att sitta här och blogga. Jag ska äta frukost *host* och sedan ner och elda. Jag ska ut en runda och se om fåglarna har mat och se om det är några katter som vill springa ut eller in. Kanske ska jag ta mig en promenad ner till stora vägen och passa på att fota medans jag är ute och går. Det är alltid mysigt, oavsett vilken tid på året det är.

 

Alla ni andra får ha en underbar för och eftermiddag! För det ska jag försöka ha i alla fall :)

Nu har jag varit ute med en andra omgång mat till rådjuren, precis så som farmor brukar göra. Jag har eldat upp så att det är ca. 25 grader här inne nu och det känns rätt ok att gå till sängs med den temperaturen! Då kommer jag inte att vara som en isbit när jag stiger upp imorgon :)

Jahopp, nu har mamma lurat in mig på något.. Fy skäms mamsen!! ;) Jag lurade ju in henne, pappa och Monica på king.com en gång i tiden och nu är det mammas tur att lura in mig i något.. king.com på Facebook! Jag säger då det... Vad är det för fel med att hålla sig till riktiga king.com egentligen?? Visst, via Facebook spelar du mot dina vänner du har på Facebook, men jag föredrar att hålla mig till king.com och samla mina juveler.. Goá grejer dé!

Men haha, det roliga är att jag kunde se på min king.com på Facebook att jag slått alla mammas rekord där, men mamma kunde inte se det på sin king.com på Facebook. Jag skickade bilder och visade och då såg hon och Peter att det stämde men lik förbannat så kunde de inte se det på sin dator även om de uppdaterade sidan eller gick bort från spelet och sedan in igen. Hmm är väl en typ av bugg eller liknande kan jag tro.

Nu ska jag snart sova, men det är ett nytt spel på king.com som är VIP just nu. Jag har VIP men inte på 100%, så jag kan inte spela spelen i förväg som de som har det fullständiga VIP grejset. Men det brukar vara så att vi "vanliga" spelare kan spela det dagen efter, så har jag tur kan jag spela det nu efter tolvslaget! Och ajg ska bannimej fixa en medalj i det så det bara skriker om det och sedan när det blir diplomjakt på spelet ska jag fixa dem också och kamma hem 10.000 juveler per diplombit! De ni!

Men för alla er som ska sova nu säger jag god natt!!
Och för alla er som läser detta imorgon bitt säger jag god morgon!!

Haha den var ganska kass ändå eller vad säger ni ;)


King.com på Facebook