Jag har inte varit inne här på bloggen nu sedan i torsdags så jag kommer skriva om både fredag och och lördag nu.


Fredagen
Idag så var det dags att arbeta med vår första basgruppsarbetsuppgift. Det var spännande faktiskt, vi är sju tjejer som bildat en grupp efter geografisk befattning.
   Vi började med att gå igenom uppgiften och skriva på tavlan och diskutera alla möjliga saker som hade med uppgiften att göra. När det var klart efter några timmar skulle vi börja med att renskriva det på datorn. Vi skrev och skrev och det skulle visserligen bara vara två A4 ark men det tar tid när det är en sådan svår uppgift som deta var. Och även om man är sju tjejer är det inte så lätt att få det rätt.
  Men när vi hade skrivit lite mer än en sida så stängde datorn ner sig och när vi startade den så var allt bort. Vi åkte upp till fjärde våningen och kollade där i den datorsalen ifall vårt arbete var där och som tur var fanns det där. Så vi skrev klart det, gick till pastavagnen och käkade lite och sedan gjorde vi det allra sista och delade upp vad var och en ska säga på den muntliga redovisningen nu på måndag. Det är spännande!! Och brorsan: Du är MED i redovisningen!!

Efter det skulle jag gå och köpa de böcker som vi ska använda ss av denna veckan för det skulle "bara" gå på 600:- den här gången. Men då säger bokhandlarna att de inte finns där utan att man måste beställa dem. Vansinne för sjutton!! Så jag och snutte vi gick rundor för att hitta ett par jeans till honom men det gick inte så bra. Sedan kom vi till JC och där provade han en hel del jeans tills han hittade ett par som passade perfekt. Jag träffade även Becca Månsson där med några av hennes kompisar.
   Efter det gick jag och snutte och käkade på MAX hamburgare. Och vad händer då? Hehe Görans bror och hans flickvän kommer in där och ska beställa. Jag säger inget utan bara står där och rätt som det var så kom han ju på att han visste vem jag var och vi hälsade och snackade en liten stund innan jag och snutte gick och satte oss och käkade.
Och när magen var full åkte vi ut till MDS butiken till Blondie som jag kallar honom. Där stod vi och snackade i mer än en timme och då framkom det att Blondie OCKSÅ ÄR KINGOMAN!! Han spelar också på king.com och han gillar bokstavsspelen och berättade att det är svårt att sluta när man väl har börjat spela. Fredrik idiotförklarade oss båda två men vi bara fnissade.
   Väl hemma i Bromölla hände det inte så mycket, vi satt mestadels och bara slappade och spelade lite PS3 och snutte satt vid datorn. Sedan gick jag in i sovrummet och lade mig i sängen för att läsa men det resulterade i att jag somnade ^^


Lördagen
Idag åkte jag och snutte till Lönsboda med musungar till MOnica och till Tina. Vi snackade lite med Monica, Molle och Robin innan vi åkte vidare till Tina och snackade en stund med henne. Men vår riktiga anledning till att åka genom Lönsboda var för att vi skulle hälsa på Loviza, Kattis och Mitchell :)
  Så vi åkte dit och parkerade bilen och gick sedan ner för att vara på loppmarknaden och auktionen. Mitch och Kattis de köpte två sängbord och ett stor vetrinskåp. Jag bar runt på lilla Loviza och körde vagnen :) Då mötte jag två Lönsboniter som undrade om jag fått barn.
 - Eh nej det är MItchells unge, svarade ju jag då.
Efter det skulle vi ju få hem det stora skåpet till MItch och Kattis. Det resulterade i att jag, Fredrik och Loviza gick tillö deras lägenhet och att Fredrik tog bilen till dem nere i byn och sedan löste de det påp bästa sätt och fick hem skåpet. Jag passade lilla Loviza :)
  Efter det åkte vi ner till Torg grillen och handlade glass. Snutte tog mjukglass och vi andra tog kulglass :) Det var gott och vi njöt av det fina vädret. Sedan bar det av in på ICA där det handlades för middagen. Och så lite kakor till Fredrik för han kan ju inte äta de som Kattis hade bakat. Han tål ju inte gluten.
Vi åkte hem till dem igen och då var det dags för mat. Det blev kött, rödvinssås med rosénpeppar i, sallad utan sallad, majskolv och potatis :) Det var hur gott som helst.
Vi spelade en omgång YATZY och där vann jag!! Tvåa blev MItch, sedan kom Kattis och sist kom snutte. Men det var bara tjugo poäng mellan honom och Kattis så det var ren otur där.
  Sedan käkade vi kakor och det var mumisgt gott!! Kattis hade bakat så goda kakor.

Efter en trevlig kväll med dem åkte vi innom Ted och Jessica :) Mamma, pappa och Totte var på middag där så vi körde inom där. Jag fick lite cider av Ted och grogg av pappa och whisky av Totte som han egentligen fick av pappa. Sedan bjöd Jessica på paj, och den var faktiskt jätte god! Synd att inte snutte kunde smaka den :(
Fredrik han kelade med katten och sedan sjöng pappa, Ted, mamma och Totte och Jessica hade skratt attacker ;) Och jag spelade in allt på telefonen, hehe vad kul det är att lyssna på det!!
  Vi stannade ett tag innan vi åkte hem till Bromölla. Vi var hemma vid midnatt. Men vi har ju rots allt haft en helt underbar dag!! 
Idag skulle vi ha vår allra första föreläsning på högskolan klockan 10:30. Men eftersom jag måste ta bussen in och vara där ute redan tjugo över åtta fick jag sitta i deras cafeteria och bläddra i en Metro tidning och lösa dagen suduko. Vilket ändå resulterade i att jag träffade en från C4 gymnasiet, eller hon gick bild och form som jag men hon var året äldre än mig och det har ju gjort att hon och jag aldrig träffats på C4 utan bara sett varandra.
    När vi väl fick komma in i föreläsningssalen så skulle vi ha denne underbara läraren Göran. Han var sprallig, trevlig, rolig och han pratade non stop! Här skulle inte vi fråga saker inte diskutera utan bara lyssna och ta till oss av vad han hade att säga och föreläsa om. Han drog en massa roliga "exempel" som skulle få oss att minnas bättre. Jag ska skriva upp två av dem som ag gillade mest.

Han menar på att man har möjligheter i ett samhälle men även begränsningar. Man kan göra en del saker men ändå inte allt. Då sa han så här:
"Vi kan skicka ett mail men vi kan inte skriva att vi mötte Bin Laden vid korvkiosken igår för då kommer CSI hem och slår ihjäl dig".

Det andra var att det finns ju väldigt många icke utbildade lärare ute och undervisar på skolor. Men det han menar är att vi skickar inte våra barn till en doktor som inte är utbildad och vi låter inte en som inte är utbildad elnisse att dra elkablar i vårt hus. Men vi låter dem gå till skolan där det finns de som undervisar utan att egentligen vara lärare. Han sa då att en läkare kan ju med kroppens anatomi och det gör ju att han vet vart han ska leta när man kommer in och har ont någonstans på eller i kroppen. Då sa han:
"Bara se på han den där House. Man känner sig trygg med honom för man blir alltid frisk, men han är ett svin".
Och med det menar han att bara för att man är utbildad och kan det man håller på med så innebär inte det att man passar i yrket. Som doktort House som är bäst på allt inom sjukvården och anatomi men som beter sig som ett svin mot allt och alla.
  Och med hela den utläggningen menar han att bara för att man inte är utbildad lärare måste man inte vara en dålig lärare, men är man utbildad lärare är man ändå en bättre lärare.

Han avslutade den föreläsningen med:
"Läxor? Vem tar med sig disken till skolan?"


Nu på högskolan har jag blivit kompis med två tvillingsystrar från Ängelholm. De är väldigt, väldigt trevliga och idag lunchade vi. Eller, de köpte godis och sedan letade vi upp pastavagnen vid skolan och efter det så åkte vi hiss i fem minuter bara upp och ner innan vi hittade rätt våning... Så någon lunch blev det inte riktigt.

Sista "lektionen" var att vi satt i en ring och sedan skulle vi säga vårt namn och vad som var nytt på högskolan sedan igår. Och efter det minglade vi runt, läraren sa åt oss att stanna och vi pratade med närmsta granne i en minut innan vi gjorde om samma sak några gånger.
  Efter det så fick vi dansa armkrok med varandra i fem minuter så vi fick upp flåset en del må jag säga ;)
Och slutligen så skulle vi delas in i våra basgrupper för denna AU1 terminen. Det blev jag och tre mammor över trettiofem från Bromölla, en mamma över trettio från Karlskrona och två tjejer över tjugofem från Karlshamn som hamnade i samma basgrupp. Och vi har redan fått en uppgift som vi ska redovisa nu på måndag. Vi ska även skriva gruppkontrakt som alla ska skriva under med regler och annat som vi i gruppen ska följa, ta foto med bild och ha med telefon nummer, e-post med mera och sedan skicka in till lärarna på skolan. Och vi ska hitta på ett namn till gruppen. Vi är sju flickor, något förslag?


Efter det var det dags att åka hem med stadsbuss och sedan regional buss. Så jag och Alexandra (ena tvillingen) vi åkte dit och sedan köpte jag två små frallehalvor med ost och gurka på. Jag har nämligen bara käkat två smörgåsar och två "bars" med frön och torkad frukt och nu var min mage hungrig och klockan var halv fem och någon annan mat blir det inte före åtta... Men men jag åt dem och fick en massa gaser i magen :(
   Så väl i Lönsboda när jag gick hem fes jag hela tiden... Hehe ;)
Imorse visade mamma en katalog med skit snygga kläder och en av de stora koftorna ska jag köpa :) Jippi!!

Denna tröjan :) Ska jga ha den i denna grå eller i svart?

Och sedan ska jag bara sitta på king och slappna av ikväll, min mage är skit och sedan så är halsen helt åt fanders.

Men kommer jag på mer så skriver jag!
Ha det bra!!
Ja den här rubriken får det bli med tanke på vad det kostar att köpa busskort! För på högskolan får du stå för det helt själv. Och för att åka hur mycket man vill mellan Lönsboda och Kristianstad får jag betala 640:- !!
  Jag bad pappa sätta in femhundra för det var vad det skulle kostat enligt en anna på resecentrum. Men då sa hon som var där idag att det kostar sexhundrafyrtio! Så jag ringde till Fredrik som sa att han betalar de pengarna som gick över min femhundring. Snällt :)

På högskolan så gick vi igenom en hel del mer saker som är viktigt att veta inför skolstarten som är imorgon med riktiga lektioner/föreläsningar :) Jag tycker att det är super duper kul hitills :)

Sedan efter det gick jag bort till resecemtrum och beställde en Chicken Wrap. Jag satte mig inne på resecentrum när någon kom upp bakom mig och gav mig en kyss. Det var snutte :) Han kom för att ge mig resterande pengar som jag skulle ha till mitt busskort :)

Väl på bussen så träffade jag John och Malin :) Jag hade glömt att de var hemma hos honom nu ett tag och han bor i Färlöv :) Så vi snackade tills vi kom dit och efter det så pratade jag och Angelica i telefon en hel del. Hon hjälpte mig med att kolla busstider på internet. Jag städar hos en gammal man varannan onsdag vid halv tre. Men nästa gång jag ska dit kan jag inte vara dä halv tre utan tidigast halv fem och senast kvart i fem. Och eftersom äldre tycker att det är viktigt med rutiner och tider så ville jag ge honom en exakt tid redan idag så jag slipper ringa om det senare. Och tack vare min Angelica gik det bra :)

Efter det träffade jag farmor i byn när jag nyss kommit dit. Hennes kompis hade fått fortkörningsböter i Lönsboda så hon ville att min farmor skulle fota allt byggkaos så att polisen skulle se att det inte var så lätt att veta hur fort man får köra då.
  Sedan gick jag till mannen och städade :)
Efter det gick jag ner till mamma på hennes jobb och där träffade jag Eskil :) Kul!! Angelica messade och sa att hon väntade på bussen så hade jag vetat det kunde jag ju hållt henne sällskap :( Men då var jag och mamma redan på väg till affären. Visst ja det har jag ju inte sagt än ;) Jo, mamma sa att medans pappa kör hem från jobbet så kan ju hon och jag gå till Konsum och handla middag. Så blev det och av bar det.
   På väg ner till affären ville mamma gå förbi kyrkan som vanligt men då sa jag:
 - De har ju spärrat av där ju.
 - Äh. de kan ju inte spärra av där inte, sa hon.
Men vad hade de gjort? Spärrat av!! Så mamma hon FLYTTADE på avspärrningen och smög förbi och jag efter. Mission completed! Men sedan fick vi gå ner i en bred grusgång där de ska ha kablar och asfalt och gå upp för en kant. Mamma, när ska du lyssna på dina nosiga barn som du ska kasta ägg på? (
läs hennes kommentar så fattar ni )
   Vi handlade coca-cola light, eh, jag menar lite påläg och lite.... Jaja det blev lite läsk det gick inte att motstå ;P
Men vid köttdisken hamnar ju mamma i samtal med en hon känner -of course!- och det resulterar i att vi hamnar där i minst tio minuter... Hmm hon känner alla så att handla med henne tar evigheter!!
   Sedan sa mamma vid äggen:
 - Jag vet ju inte om pappa han har köpt ägg eller inte så jag köper här. Vi ska ju ha pyttipanna. 
Men när pappa väl kom hade han faktiskt köpt ägg ;) Haha mamma hon bara skakade på huvudet, men vad skulle hon göra? Hihi.

Hemma så hade mamma fått brev från läkarna inne i Kristianstad om att hon ska träffa dem nu på tisdag angående magsäcksoperationen. Hon blev glad och ringde Jessica, och hon blev frustrerad över att inte hon blivit ditbjuden och ska gå dit och säga "hoppsan jag trodde att jag skulle vara här" haha! Hoppas allt går bra för dem båda :)

Sedan när vi skulle göra pyttipanna så föll glasrutan på insidan av ugnen ner så jag och pappa fick göra
"operation-ta-bort-glödhet-glaslucka-från-ugnen". Och vi klarade det! MVG till oss som Carl skulle sagt ;)

Nä, nu ska jag nog äta, lite i alla fall för äta bör man annars dör man!

Ha det bra!!
//Nina med en jävligt korkad mage